Pentru tine, iubita mea Mama:

Mamei mele dragi,

M am tot gandit ce cadou sa ti fac astazi, altceva in loc de flori, ciocolata sau sampanie, desi le meriti pe toate. Aleg in schimb sa fie un cadou virtual, potrivit pt timpurile actuale.

As fi vrut sa ti spun de cateva luni inca o constatare: te inteleg mai bine acum de cand sunt mama si eu.

De fapt e si o emotie, o realizare faptul ca de cand sunt mama, incet incet trec prin ce ai trecut si tu, iubita mea mama, crescandu ma pe mine si apoi, si pe fratele meu si as vrea sa ti multumesc inca o data pentru tot ce ai facut si nu ai facut pt noi.

Poate ca uneori ai fi vrut sa stai cu noi mai mult, dar viata te a facut sa te maturizezi mai repede si pe tine, sa fii mama, si sa alergi ca o furnicuta de cand te stiu, prin lume, sa ne faci, sa avem, sa ne fie bine, cum vrea orice parinte.

Azi se sarbatoreste ziua Mamei, ziua ta. Fiecare pui isi lauda mama, dar eu stiu ca tu esti cea mai buna, iubitoare si devotata mama pe care puteam sa o am. Copiii sunt niste ingerasi, care isi aleg parintii sa le ofere importante lectii in viata asta de pe Pamant- cred eu. Si stiu ca am facut bine ca te am ales. Pt ca si tu m ai ales pe mine, in urma cu aproape 35 de ani, m ai ales sa ti fiu fiica si sa ma iubesti. Puteai sa alegi altceva, dar ai ales iubirea.

Ne am inteles mereu si de la distanta, uneori telepatic, ne sunam de multe ori deodata sau ne simteam emotiile si trairile de la distanta.

Iti multumesc pt ca ai fost mereu langa mine si nu o zic doar ca pe un cliseu, noi doua stim mai bine acum: Mama isi simte puiul si ii ofera tot ce are nevoie la momentul potrivit, asa cum ai facut si Tu.

Iti multumesc pt ca mi ai oferit un exemplu de femeie luptatoare in viata, care a pornit dintr un satuc precum Horlaceniul si si a croit singurica, impreuna cu tata, drumul ei in viata, pavat cu marmura cea mai fina, dar incercat si de cele mai grele poveri.

Iti multumesc pt ca esti un om bun, pt ca ne ai insuflat valori umane si calitative in viata. Iti multumesc si pt ca ai avut rabdare cu noi, si ne ai respectat alegerile, chiar daca poate n ai fost de acord cu ele intotdeauna.

Iti multumesc pt ca ai ales sa petreci un timp indelungat cu mine si Anastasia, cand am nascut-o. Chiar daca a fost pandemie, puteai foarte bine sa nu te fi gandit sa schimbi biletul si sa ratam sansa timpului nostru impreuna. Mi a placut enorm, nu stiu ce as fi facut fara tine atunci, chiar daca poate pe moment te am mai cicalit, apreciez enorm faptul ca ai fost cu noi.

Iti multumesc pt ca esti o Mama superba, moderna, frumoasa la chip si suflet, iubitoare si…ar mai fi multe de spus, dar le mai pastram doar pt noi:)

Te iubesc nespus de mult! Chiar daca in tumultul vietii zilnice uit sa ti spun, te iubesc Mama mea draga!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s