Bad day

Ce sa faci cand simti ca nu mai poti? Le pui jos- era o vorba. Ai avut vreodata o zi care pur si simplu a inceput prost, nimic nu ti iesea de la cafeaua varsata pe masa pana la copilul care plangea din senin foarte des?

Ei bine si eu…m am trezit fara energie, am avut o stare negativa, apoi am citit un email ce m a suparat si mi a dat o stare si mai proasta, si am primit si o veste rea dupa vreo ora. Am varsat cafeaua, am lasat vasele aruncate in chiuveta pentru ca nu aveam chef de nimic si m am intors inapoi in camera. Unde ce sa vezi? Plangea copilul asa din senin, ma rog sau nu, poate vrea schimbat, poate ii e foame, poate ii e somn. Dupa ce am eliminat toate nevoile astea primare am stabilit ca ii era somn, se trezise mult prea devreme si deja trecusera trei ore de atunci.

Cum e cand culci copilul o data si nu vrea sa doarma, il culci a doua oara si se trezeste dupa 10min, mai incerci si a treia oara dupa o runda de desene si tot mai are energie? Inseamna ca nu vrea sa doarma si il lasi sa se joace..incercand sa nu ti smulgi parul din cap cand il auzi maraind si cand se joaca, il scoti la aer caci se spune ca dorm bine dupa aer si dupa lupte seculare si inca doua ore se face dupa amiaza, dupa ora trei si adoarme. Multumesti cerului ca e liniste si te apuci de treburile tale, de proiectul de suflet.

Si pentru ca inca te simti epuizata si agitata zici sa incerci si tu, a treia oara in viata meditatia, la un indemn de pe email sa asculti un podcast. Dai click si incerci temeinic sa ti alungi gandurile, precum te sfatuieste Marie Forleo si un pic iti iese pana cand iar trebuie sa invoci mantra sa ti alungi gandurile aiurea. Pentru cateva clipe te simti linistita, impacata cu tine si cand te afunzi mai mult in starea aia de pace si amorteala de vrei sa adormi auzi incet un clopotel si te trezeste..s au dus 10minute fara sa ti dai seama.

Observ ca ma simt mai bine si vreau sa scriu un text cand ce sa vezi? Scriu doua randuri si se trezeste copilul..da i lapte in speranta ca poate mai adoarme; dar de unde ca ea vrea joaca, asa ca mai amanam scrisul si ne jucam.

Acum sunt la a doua tentativa de a scrie si pare ca o sa mi iasa, fara intreruperi. Ce vreau sa va zic e ca uneori cand simtiti ca nu mai puteti si prea merge totul prost alegeti sa spuneti STOP! Pune totul pe pauza. Acorda ti timpul tau pentru tine pentru a ti ridica energia, pentru a te privi in interior si a ti reveni. Nu trebuie sa fie neaparat meditatie; asa s a nimerit azi la mine. Am incercat si cu doua cafele inainte de asta si nu a functionat desi e o placere mare de a mea. Poate o plimbare sau o melodie sau o privire peste pozele din vacanta preferata sau inchide ochii si aminteste ti ce bucuroasa ai fost de Craciun, de Paste anul trecut. Schimba ti frecventa putin, nu te lasa acaparata de energia negativa.

Spune ti tu tie ce stii ca te face sa te simti bine sau incearca o idee noua: Spune ti “OK, e o zi care ma incearca. O sa treaca. Deja trece. Nu i permit sa ma intristeze. Astazi sunt abundenta de pace si liniste interioara dintotdeauna! “

Ce crezi? A facut ochii mari din nou acum, asa ca am alaptat-o 5 minute pana a adormit a treia oara? Nici nu mai stiu..N am sa te intreb de zilele proaste pt ca nu vreau sa ti trezesc amintiri neplacute dar daca ai un remediu sa ne fie mai usor tuturor, sa ne schimbam starea de spirit in bine, te astept cu un comentariu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s