Gratefull for life

Fiti recunoscatori si bucurati va la maxim de lucrurile mici!

E un indemn peste care mi au cazut ochii astazi si trebuie sa recunosc ca inainte cu cativa ani nu faceam mult caz de recunostinta sau mai bine zis nu invatasem sa fiu recunoscatoare pentru lucrurile frumoase si fericite din viata mea la timpul lor.

Imi amintesc acum de un vlog ai celor de la Haihui in doi care vorbeau cu un roman bogat, stabilit in America de cativa ani si povestea ca si a invatat fiicele ca in fiecare seara sa faca exercitiul recunostintei. Sa scrie in cateva cuvinte sau sa vorbeasca cu el despre ce sunt ele recunoscatoare in ziua respectiva.

Mi se pare o idee buna de pus in practica; nu cred ca e necesar sa scriem daca nu avem timp, putem sa ne alocam doua minute in gand, cu ochii inchisi, pe perna sa multumim pentru ce am trait azi sau poate pentru ce nu am trait si de ce am fost feriti. Poate ni se pare ca am avut o zi banala, la fel ca celelalte, dar totusi putem multumi pentru faptul ca am fost in stare sa ne trezim, sa mergem la serviciu sau nu, sa ne savuram cafeaua, sa ne vedem partenerul si copiii sau sa ne sunam parintii.

Si apoi puteti sa incepeti procesul celalalt: sa ne bucuram de lucrurile mici. Putem incepe prin a ne imagina ce ne am dori sa ni se mai intample in viata, cum am vrea sa arate ziua de maine sau cum am vrea sa se desfasoare examenul pentru care avem emotii si care se apropie, fiecare detaliu de la cum incepe pana la cum se sfarseste cu faptul ca ai stiut, ai facut bine si o sa l treci cu usurinta.

Revenim din nou la primul pas pentru realizarea viselor: vizualizarea lor in imaginatia noastra; daca vrei poti sa ti scrii idei principale: ce ti doresti de la ziua de maine sau saptamana viitoare si dupa ce trece, taie le sau bifeaza le dupa caz, apoi scrie le din nou, nu renunta, insista pana cand Universul a lucrat destul la visul tau si l a infaptuit in modul in care l ai vazut tu.

Sa nu fii dezamagit(a) daca nu se intampla imediat sau cum vrei tu sau deloc. Nu ti pierde credinta si aminteste ti ca uneori suntem feriti de anumite lucruri pe care noi le vedem bune pentru noi, dar de fapt ele sunt nocive. Nu e cazul sa disperam, ai sa stii cand lucrul respectiv a fost bun sau cand altul mai bun iti vine in cale.

Si nu uita sa muncesti in directia a ceea ce ti doresti, nu e suficient doar primul pas de a vizualiza.

Lucrurile mici, care ti aduc bucurie in fiecare zi pot fi fapte mici de bunatate si catre alti oameni, aminteste te le si lor sa si traiasca viata mai constienti de dragostea din jur, Distribuie le textul meu daca crezi ca ii va ajuta😉, lasa le biletele pe frigider- poate nu le observa imediat ca deh e invechit gestul dar si cand o sa le observe o sa le rada inima de fericire:)

Hai fugi si ia o foaia de hartie si creioneaza ti urmatoarele emotii de toamna, de iarna, de primavara, de vara pana se termina mina de pix..sau opreste te acolo unde vrei tu acum sa ramai cel mai mult timp si inchide ochii, imaginandu ti cum te simti cand ti se intampla mult doritul vis.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s