Opinion vs Truth

In ziua de azi cand toti credem ca le stim pe toate-pentru ca avem acces la mii de informatii pe internet- uitam cum se face interactiunea aia clasica dintre oameni, de altadata, prin viu grai fata n fata sau chiar la telefon si preferam sa tragem noi concluziile pe care le asteptam drept raspuns de la altii.

Daca vrei sa stii ce gandeste cineva, intreaba-l. E simplu, dar noi avem tendinta sa gandim in avans ce raspuns am putea primi si gata il luam de bun pe cel inchipuit de noi si deseori nu mai intrebam cu voce tare. Mai ales daca mai zicem ceva de genu: „a eu stiu putin si din limbajul corpului si sigur asta gandeste”..si uite asa putem pierde momente esentiale din viata noastra sau a celor dragi, ratand clipa intrebarilor directe.

Mintea e facuta sa ne joace feste de multe ori, mai ales cand e vorba despre cineva apropiat. Pentru ca ne e apropiat ne gandim ca il cunoastem foarte bine si ii anticipam deja raspunsul, dar ce te faci cand raspunsul vine si e cu totul altceva decat credeai? Mi s a intamplat mie- mintea barbatilor are raspunsuri mult mai simple decat le complicam noi, femeile si uite asa ne trezim cu o realitate inchipuita care nu are nimic de a face cu cea actuala. Deci, comunicarea e de baza si atunci cand nu vrem. Mai bine intrebi decat sa ti inchipui fel si fel de scenarii.

Poate fi raspunsul mult asteptat dar la fel de bine celalalt ti ar putea oferi un gand, o idee care nu ti a trecut inca prin mintea aia atotstiuitoare asa ca intoarce te din nou la conversatiile clasice intre oameni si sa nu ti fie frica sa pui intrebari la care crezi ca ai deja raspunsul.

Uneori avem nevoie de o confirmare a celuilalt ca asa e, cum credeam si noi, iar daca raspunsul il implica pe “Nu” si ne supara macar sa fim impacati ca am facut tot ce a tinut de noi pentru a lamuri situatia.

Relatiile functioneaza cand ambele parti se implica si isi doresc continuitatea, indiferent de cat de agitata ne este viata cotidiana. E usor sa dam vina pe programul incarcat, pe copii si viata de familie, uitand sa mai intretinem si relatiile de prietenie de ex.

Asculta, vorbeste, intreaba, asculta, asteapta si iar intreaba– alege realitatea vie, nu aia virtuala din mintea ta, s ar putea sa ai parte de o mare surpriza; intr o lume asa superficiala macar sa nu ne croim singuri drumul spre robotizare si instrainarea dintre oameni.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s