Mix & Match thoughts

Ce as putea scrie din vacanta in Tenerife, dintr un jacuzzi cu bulele care mi uda putin telefonul si privirea meditativa spre paharul de ceai cu gheata- ma rog nestea spaniolesc de al lor de la magazin.

 

Poate pentru unii par snoaba, pentru altii nebuna ca am plecat in plina pandemie in vacanta desi sfaturile sunt sa stam acasa in cuibusorul nostru, fiecare. O sa va obisnuiti cu mine fac ce simt cat mai mult posibil.

Luati o ca pe o razvratire sau cum vreti dar vacanta asta a fost planificata de anul trecut asa incat am facut si ultimul pas spre indeplinerea ei, in pandemie. Deci ce vreau sa va transmit?

Ca pentru orice dorinta, cat de mica sau de mare trebuie sa munciti si sa depuneti efort spre acea directie. Bineinteles ca nu am aruncat cu banii pe fereastra nici eu, imi place sa ma organizez din timp, am vanat casa asta cu jacuzzi vreo trei luni sa vad cum fluctueaza pretul si cand a fost momentul propice si a scazut am rezervat-o. La fel si cu biletele de avion, puteam sa platesc dublu de pe Leeds, dar am gasit mult mai ieftin de pe Luton si tot asa.

Chiar si cand timpurile in care traim ne arata ca nu se poate, exista o portita cat de mica sa nu ne omoram visele inca si sa traim in frica precum vor autoritatile.
Fiecare e liber sa aiba grija de sine si de familia lui cum stie mai bine, dar nu uitati sa va si bucurati de viata caci imediat e iarna iar si cine stie cate troiene de restrictii o sa ne blocheze in case din nou.

Ma gandeam zilele astea ca e o nebunie ceea ce fac, ca revin la pasiunea de a scrie si mai vreau sa fac si bani din asta, azi, in ziua in care e mult mai facil si la indemana oricaruia sa se uite la un video sau la o poza decat sa faca efortul de a citi un text mai lung; ma incapatanez sa cred ca mai sunt printre noi si cei boemi, carora le plac cartile si o sa ma citeasca.

Si daca nu, oricum e terapie pentru sufletul meu de proaspata mamica, care are nevoie si de altfel de activitati decat cele ce o implica pe bebelina mea.

Chiar daca aveti zile in care vi se pare ca toate merg prost si nu mai merita sa faceti nimic in directia visului dorit, mai dati va un ragaz de timp pana o sa vi se schimbe starea de spirit sau ceva din exterior va indruma din nou inspre acolo. De exemplu eu eram asa acum doua zile, gata sa renunt si am zis ok las o asa mai vad maine si maine citesc un email de la teacherul meu favorit, Ioana Budeanu, care scria exact despre renuntare si cum a trecut peste senzatia asta de atatea ori si m-a motivat sa mai incerc o data si trebuie sa recunosc ca mi a placut textul ce a curs singur dupa aceea, fara sa ma chinui; asta e si ideea sa vina din placere tot ce facem.

Orice impas e un motiv sa impingem si mai tare, inainte spre ceea ce ne dorim; sa vedem in piedica pusa o lectie spre a face ce ne dorim altfel sau uneori cu ajutorul altcuiva.

Ne putem lua energia si din inspiratia altora, care au trecut prin incercari assmanatoare cu ale noastre si au o idee deja despre ce traim noi acum.

Ai vreo indoiala? Nu esti sigur pe un gand? Poti sa mi scrii sa schimbam pareri, uneori o viziune obiectiva iti poate arata o alta perspectiva asupra a ceea ce ti doresti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s